image
Sursa foto: thejakartapost.com

Șoc în Italia: 969 de decese într-o zi, cel mai mare număr înregistrat până acum

Italia a anunțat vineri 969 de decese în 24 de ore din cauza epidemiei de coronavirus, un record absolut care șochează, în ciuda faptului că unii experți au avertizat că în aceste zile s-ar putea înregistra un vârf.

Este, însă, de departe, cel mai mare număr de decese anunțat până acum, chiar dacă autoritățile au precizat că 50 dintre aceste persoane au decedat cu o zi înainte, dar nu fuseseră luate în calcul în bilanțul anunțat joi. Datele sunt încă neconcordante, e confuzie și în Italia, unde se raportează pe regiuni. De aceea, unele surse indică un număr ceva mai mic de morți, dar în orice caz, toate arată că sunt peste 900 de decese, scrie Digi24.

Cel mai grav bilanț de până acum fusese la sfârșitul săptămânii trecute și era de 793 de morți.

Numărul total al morților în Italia, de la începutul epidemiei, la sfârșitul lunii ianuarie, a depășit acum 9.130, fiind în continuare țara care suferă cel mai mult de pe urma pandemiei de SARS-CoV-2.

Bilanțul agravat de vineri se explică însă prin numărul tot mai mare de persoane care se află la terapie intensivă, peste 3.000.

Numai în Lombardia au murit în ultimele 24 de ore 541 de persoane.

Italia are acum al doilea cel mai mare număr de îmbolnăviri din lume, 86.498 de cazuri confirmate, la o populație de circa 60 de milioane de locuitori. Pe primul loc rămân Statele Unite, cu aproape 94.000 de cazuri, în timp ce China, țara unde a fost primul focar al pandemiei, rămâne pe locul al treilea cu 81.340 de cazuri.

În Italia au fost confirmate în ultimele 24 de ore încă 5.909 persoane pozitive la coronavirus, dar mai grav este că a urcat și numărul persoanelor aflate în stare critică, la terapie intensivă: 3.732.

Din totalul celor 86.498 de persoane diagnosticate cu Covid-19 în Italia, 10.950 s-au însănătoșit.

O altă statistică importantă este cea legată de numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus - 6.414. Vârsta lor medie este de 49 de ani și în 65 la sută dintre cazuri este vorba despre femei. Asta înseamnă că în jur de 9 la sută din totalul cazurilor de Covid-19 din Italia se înregistrează în rândul cadrelor medicale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: