image
Sursa foto: Profimedia

Didier Deschamps, avertisment pentru „Cocoșii Galici” după victoria cu Chile: „Va trebui să facem lucrurile diferit”

Franța a câștigat în fața selecționatei din Chile, scor 3-2, într-un meci amical disputat pe Stade Velodrome din Marseille.

Golurile acestei partide au fost marcate de Youssouf Fofana (minutul 19), Randal Kolo Muani (minutul 25) și Olivier Giroud (minutul 72) pentru „Cocoșii Galici”, respectiv Marcelino Nunez (minutul 6) și Dario Osorio (minutul 82) pentru sud-americani.

La flash-interviul de după meci, Didier Deschamps (55 de ani), selecționerul Franței, a ținut să le transmită un mesaj categoric elevilor săi, în perspectiva parcursului pe care „Les Bleus” îl vor avea la EURO 2024.

La scurt timp după încheierea partidei Franța - Chile, Didier Deschamps i-a avertizat pe Kylian Mbappe&Co că trebuie să-și ridice nivelul de joc pentru a obține rezultate bune la EURO 2024.

De asemenea, tehnicianul este de părere că forma „Cocoșilor Galici” nu este cea mai bună în prezent.

„Nu voi sări în sus de bucurie în seara asta. Este bine că am câştigat acest meci după ce l-am început prost. Să înscrii trei goluri este întotdeauna bine, chiar dacă am şi primit două în această seară. Este legat de nivelul de formă care nu este unul optim, dar nu poţi modifica asta în trei zile.

Va trebui să facem lucrurile diferit la EURO. Capacitate avem, voinţă avem, va trebui să avem şi prospeţime, pentru că azi nu a fost la capacitate maximă. Pentru a fi performanţi, va trebui să facem mai mult", a spus Deschamps, notează Agerpres.

De cealaltă parte, Deschamps a ținut să sublinieze prestația bună a lui Randal Kolo Muani (25 de ani) din meciul cu Chile, în care a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă.

„Kolo a avut prospeţime şi calitatea vitezei, a percuţiei. El a înscris un frumos gol cu capul. Bravo Kolo, sunt bucuros pentru el", a mai spus Deschamps.

La EURO 2024, Franța a fost repartizată în Grupa D, unde va juca împotriva Poloniei, Austriei și Olandei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: