Dar nu al doilea gol al acelui meci a rămas în istorie, ci primul, înscris în mod evident cu mâna. Într-un interviu acordat pentru o publicaţie a unei case de pariuri, Maradona recunoaşte nonşalant faptul că a marcat cu mâna, deşi la vremea respectivă a susţinut că a fost lovitură de cap.

Maradona este un partizan al tehnologiei VAR în scopul eliminării fazelor dubioase, dar recunoaşte că dacă ar fi existat VAR la acel meci se putea întâmpla chiar rău pentru el.

"Am fost unul dintre cei care au votat pentru sistemul VAR… Atunci aş fi fost arestat . Pentru că nu poţi fura în faţa a 80.000 de oameni… Cu mâna stângă, am făcut «tick-tick» şi mi-am pus capul în spatele ei. Fenwick a strigat: Mâna, mâna!. Ce mână? Gol! Gol! La reverede!", a spus Maradona, citat de britanicii de la Daily Mail.

De altfel, portarul Shilton nu l-a iertat nici acum pe starul argentinian, de mulţi considerat jucătorul 1 all time.

Shilton spune că încă aşteaptă scuze din partea lui Maradona, care a încălcat atunci orice urmă de fair-play. Însă le aşteaptă degeaba. În cartea sa, Maradona a spus că nu va face niciodată acest lucru. "Nu regret nici- un moment acel gol cu mâna, nu-l voi regreta nici mâine, nici peste 10 sau 20 de ani şi nici măcar pe patul morţii", a mărturisit starul argentinian.

Mai mult, vreme de 9 ani, fostul căpitan al naţionalei Argentinei nu a recunoscut că nu a fost o execuţie corectă. A admis că a lovit mingea cu mâna, prima dată, în anul 1995, într-o emisiune realizată chiar de el.