image
Sursa foto: ebihoreanul.ro

Primarul municipiului Oradea: Un primar pro-UE la Chișinău înseamnă creștere, dezvoltare și piață europeană

Într-un interviu acordat recent presei din Republica Moldova, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, explică de ce e important ca orașul Chișinău să aibă un primar pro-european.

„Orientarea pro-europeană a unui primar de municipiu, onestă nu declarată, înseamnă creștere, dezvoltare. Înseamnă piață europeană”, afirmă Ilie Bolojan.

Primarul de Oradea dă exemplul României care a ajuns să exporte de 12 ori mai mult decât în 1989, și că asta se datorează în principal orientării clar europene a țării și accederii ei în Uniunea Europeană.

„Este o cifră care explică tot. Nu poți spune că ești împotriva Uniunii Europene, că vrei desfacerea Acordului de Asociere cu UE și să vrei să te dezvolți”, a adăugat Ilie Bolojan.

Totodată, el a explicat în ce constă parteneriatul dintre PNL și partidele din Republica Moldova care fac parte din familia PPE.

„Este un parteneriat exemplar pe toate domeniile. Cineva poate crede că este un parteneriat doar politic. Nu e adevărat - în familia PPE din care face parte și Platforma DA și PAS, noi avem o rețea de primari de succes, care au atras investiții de sute de milioane de euro, au dezvoltat și reconstruit orașe, au atras investiții în business. Au influență și au experiență de bune practici”, afirmă primarul român.

În baza acestui parteneriat, mai susține Ilie Bolojan, „suntem gata să oferim tot suportul partenerilor noștri, Platforma DA, PAS si domnului Andrei Năstase în implementarea acestor bune practici, în atragerea de investiții, în reconstrucția urbană”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: