image
Sursa foto: IGSU

Explozie într-o casă din Leova: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri grave

Un bărbat din Leova s-a ales cu arsuri grave în urma unei deflagrații care a avut loc în locuința sa. Potrivit IGSU, explozia a fost provocată de o scurgere de gaz. Cazul a avut loc pe data de 6 aprilie, în orașul Leova.

În urma exploziei, locuința, cu suprafața de 144 m2, a fost distrusă în totalitate. Proprietarul casei, un bărbat de 50 de ani, s-a ales cu arsuri de gradul I și II. Acesta a fost transportat la spitalul raional.

„În urma cercetărilor efectuate la fața locului, specialiștii au stabilit că deflagrația s-a produs în urma scurgerii de gaz după ce proprietarul a încercat să repare de sine stătător aragazul”, menționează IGSU într-un comunicat.

Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele responsabile.

IGSUIGSU

În acest context, IGSU avertizează repetat populația despre respectarea regulilor de siguranță la utilizarea instalațiilor conectate la gaze naturale.

Astfel, după finalizarea utilizării, aragazul alimentat la gaze naturale trebuie să fie oprit. La părăsirea locuinței aragazul trebuie să fie neapărat deconectat.

Totodată, salvatorii îndeamnă oamenii să monteze corect instalațiile conectate la gaze naturale, să verifice sistematic funcționalitatea acestora, iar în cazul în care s-au defectat să solicite ajutorul specialiștilor.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, au fost înregistrate 7 deflagrații în urma utilizării necorespunzătoare a instalațiilor alimentate de la gaze naturale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: