image
Sursa foto: captură video ZDG

Un judecător cu reputație pătată se plânge că ar putea fi arestat în curând: „Cu mascați, presă și alte acțiuni umilitoare”

Judecătorul Ghenadie Pavliuc, unul dintre magistrații apropiați fostului regim condus de Vladimir Plahotniuc, afirmă că se pregătește arestarea sa în următoarele zile și că totul va fi organizat la comanda președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, și a unui fost procuror anticorupție.

Potrivit lui Pavliuc, procurorul general Dumitru Robu va înainta, în următoarele zile, la CSM o sesizare referitoare la darea acordului în vederea percheziționării, reținerii și arestării sale pentru îmbogățire ilicită.

În acest context, judecătorul a înaintat, astăzi, o cerere de recuzare a lui Dorel Musteață de la examinarea sesizării care va fi depuse de Robu.

„Scopul aceste cauze penale inițiale se datorează orgoliului personal al acestor două persoale, cărora în opinia lor judecătorul Ghenadie Pavliuc, desemnat cu atribuții de judecător de instrucție, în virtutea activității sale le-ar fi trecut de multiple ori calea și li s-ar fi afectat interesele personale, astfel, au ca obiectiv să se răzbune cu orice preț prin metoda percheziționării (cu mascați, presă și diverse acțiuni umilitoare) și arestării judecătorului Ghenadie Pavliuc”, se arată în cererea semnată de Pavliuc.

Cariera lui Pavliuc este doldora de momente reprobabile. În mai 2015, acesta i-a aplicat lui Ilan Șor un mandat de arest la domiciliu, deşi procurorii solicitau arest preventiv în regim de penitenciar. Peste trei săptămâni, acesta l-a eliberat pe Șor şi din arestul la domiciliu.

În octombrie 2015, la solicitarea procurorilor, Ghenadie Pavliuc l-a trimis după gratii pe fostul premier Vlad Filat. Tot Ghenadie Pavliuc a fost judecătorul care l-a salvat de puşcărie pe fostul deputat democrat Valeriu Guma, condamnat în România la 4 ani de închisoare cu executare. A participat şi pe alte dosare de rezonanţă. În unul dintre ele a fost condamnat la ani grei de puşcărie Andrei Baştovoi, om de afaceri şi deputat în primul Parlament. Într-un alt dosar, în 2014, Pavliuc l-a salvat de puşcărie pe avocatul Dorin Melinteanu, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Chişinău prins cu mită.

Precizăm că presa a publicat de-a lungul anilor mai multe investigații despre cum Ghenadie Pavliuc trăiește boierește din salariul de bugetar.

PavliucPavliuc

Noutăţile partenerilor

comentarii: