image
Sursa foto: politia.md

Grup infracțional de la Bălți reținut: Acesta era afiliat organizației criminale „Makena”

Organizatorul unui grup infracțional din Bălți, care făcea parte din tabăra criminală „Makena”, a fost arestat de către polițiști. Aceștia pătrundeau în mai multe gospodării din Bălți și sustrăgeau bunuri materiale.

Bărbatul a fost identificat după ce o victimă a sesizat poliția. Acesta a declarat polițilștilor că un grup de persoane necunoscute au pătruns în domiciliul său, de unde au sustras bani și bijuterii din aur în valoare de peste două milioane de lei.

În urma măsurilor întreprinse, a fost identificat , un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale, afiliat organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege”, Vladimir Moscalciuc. La moment, liderul grupării se află în detenție în instituție penitenciară.

Polișiștii au mai identiificat 10 persoane, cu vârsta cuprinsă între 29 și 47, implicate în comiterea infracțiunii, fiecare având rolul său, dintre care face parte și o femeie.

La domiciliul acestuia au fost depistate bijuterii din aur, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare și alte obiecte  ce prezintă interes pentru cauză.

Poliția întreprinde măsuri de identificare a clorlalți membri ai grupului. Suspecții riscă de la 7 la 12  ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: