image
Sursa foto: Profimedia

Thierry Henry și-a dat acceptul și va deveni selecționer pentru prima dată în carieră

Francezul Thierry Henry (45 de ani) și-a dat acordul pentru a prelua banca tehnică a Belgiei, după ce selecționerul Roberto Martinez (49 de ani) a fost demis imediat după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar.

Legendarul atacant al celor de la Arsenal și al naționalei Franței a analizat bine această variantă în ultimele zile și a luat decizia finală.

Jurnaliștii belgieni de la ”hln.be” anunță că Thierry Henry este gata să facă pasul către statutul de ”principal”, după două mandate ca ”secund” la naționala Belgiei: între 2016-2018 și 2021-în prezent, sub coordonarea lui Roberto Martinez.

Acum, ”elevul” pare pregătit să preia munca ”profesorului”. Pe ”Titi” nu îl interesează aspectul financiar, ci doar modul în care va fi regândit proiectul naționalei Belgiei.

Este clar că ”Diavolii Roșii” au nevoie de o schimbare după eșecul total din Qatar, unde nu s-au putut califica în fazele eliminatorii.

Thierry Henry câștiga ca analist la Sky aproximativ 5 milioane de euro pe an. Acum, francezul este analist sportiv pentr CBS unde primește o sumă mai mică, dar tot de ordinul milioanelor de euro.

Belgienii anunță că Henry va primi un salariu mai mic decât cel avut de Roberto Martinez, care era remunerat cu 3 milioane de euro, dar acest lucru nu-l descurajează în niciun fel.

În ultimele zile, Romelu Lukaku și Toby Alderweireld, două nume grele din vestiarul Belgiei, și-au declarat public susținerea pentru Thierry Henry în cursa pentru postul de selecționer, fiind considerat persoana potrivită pentru a readuce strălucire naționalei.

„Pentru mine, Thierry Henry este următorul antrenor al Belgiei. Nu există nici o îndoială. O spun deschis, el trebuie să fie următorul selecționer. Are respectul tuturor jucătorilor, a câștigat totul. Știe să antreneze, știe ce trebuie să facem pentru a ajunge unde trebuie. El cunoaște echipa și staff-ul", a declarat Romelu, citat de belganews.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: