image
Sursa foto: jurnal.md

ANRE a inițiat procedura de aplicare a sancțiunii financiare în privința Moldovatransgaz; Care este motivul

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că a inițiat procedura de sancționare financiară a operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”, pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală S.A. „Moldovagaz” – condiție obligatorie conform Pachetului Energetic III.

„SRL „Moldovatransgaz” nu s-a conformat cerințelor legale de separare în conformitate cu unul dintre modelele stabilite de art. 23 al Legii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale și nu a depus la ANRE cererea privind certificarea sa, notificând despre imposibilitatea finalizării procesului de separare”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Potrivit legislației, agenția aplică sancțiuni în mărime de cel puțin 10% din cifra de afaceri anuală a titularilor de licență pentru nerespectarea de către operatorul sistemului de transport a obligațiilor aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală sau a hotărârilor adoptate de Agenție în scopul înlăturării încălcărilor constatate în acest sens”.

ANRE a stabilit ședința pentru audierea administratorului SRL „Moldovatransgaz” și examinarea aplicării sancțiunii financiare întreprinderii respective la data 8 septembrie 2023.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: