image
Sursa foto: Profimedia

România a scăpat ușor! Sancțiunile dictate de UEFA, după incidentele de la meciul România - Kosovo

România și-a aflat pedeapsa din partea UEFA, după incidentele petrecute la meciul cu Kosovo, scor 2-0, din preliminariile EURO 2024.

Așa cum era de așteptat, Federația Română de Fotbal a primit atât o sancțiune financiară, cât și una legată de prezența spectatorilor la următorul meci disputat pe teren propriu.

Conform site-ului oficial FRF, cei de la Casa Fotbalului vor trebui să achite o amendă în valoare de 52.000 de euro. În plus, meciul cu Andorra, de pe 15 octombrie, se va disputa în spatele ușilor închise.

Totuși, vestea bună este că pe stadion vor avea acces gratuit copiii sub 14 ani (cu un însoțitor adult la fiecare zece copii), astfel că "Tricolorii" vor avea, până la urmă, parte de sprijinul fanilor pe teren propriu.

Potrivit aceleiași surse, capetele de acuzare au fost: afișarea și scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torțe, aruncarea de obiecte pe teren și blocarea zonelor de acces public.

Având în vedere că au fost, în total, 5 capete de acuzare, iar România este recidivistă, se poate considera că măsura UEFA este una blândă.

Pe fondul incidentelor, Samir Ujkani, liber de contract după despărțirea de Empoli, nu s-a putut abține când se îndrepta către vestiare și, înainte să intre în tunel, a făcut gesturi obscene spre suporterii României.

Fostul coleg al lui Răzvan Marin și-a dus de mai multe ori mâna în zona intimă și apoi a arătat cu degetul către cei din tribune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: