image
Sursa foto: Profimedia

Greu de convins! Zinedine Zidane a refuzat oferta unui club important din Europa și rămâne liber

Zinedine Zidane (51 de ani), fostul antrenor al celor de la Real Madrid, a fost contactat de Olympique Marseille, dar a refuzat propunerea de a prelua conducerea tehnică a formaţiei din oraşul său natal, notează Mundo Deportivo.

Zidane, care nu a mai pregătit nicio formaţie după despărţirea de Real, în mai 2021, nu a fost convins de actualul proiect al clubului din Hexagon, condus de Pablo Longoria.

După aproape două săptămâni de criză, marcată de demiterea antrenorului spaniol Marcelino şi interimatul lui Jacques "Pancho" Abardonado, Olympique Marseille a oficializat miercuri numirea italianului Gennaro Gattuso la cârma echipei.

Gattuso, în vârstă de 45 de ani, fostul jucător vedetă al echipei AC Milan şi al selecţionatei Italiei, cu care a cucerit titlul mondial în 2006, a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune pentru de prelungire pentru un an.

El Mundo Deportivo precizează că Olympique Marseille i-a înaintat anterior o ofertă lui Zidane, încercând să-l convingă să revină în oraşul în care s-a născut. Însă fostul căpitan al selecţionatei Franţei, în vârstă de 51 de ani, a refuzat propunerea. Conform sursei citate, Zizou nu ar spune "Nu", în schimb, unei eventuale reveni pe banca lui Real Madrid, cu care a câştigat de trei ori Liga Campionilor.

Madrilenii urmează să se despartă în vara viitoare de actualul lor antrenor, italianul Carlo Ancelotti, iar principalul nume vehiculat pentru înlocuirea acestuia este cel al spaniolului Xabi Alonso, care pregăteşte în prezent echipa germană Bayer Leverkusen. Un alt tehnician pe placul "los blancos" este italianul Roberto de Zerbi, antrenorul revelaţiei din Premier League, Brighton.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: