Următoarea ședință este programată pentru ziua de 23 mai. Procurorul de caz Eugeniu Rurac se află în concediu, iar colega sa a fost succintă în declarații. Chiril Lucinschi și avocatul său afirmă că rapiditatea stabilirii ședințelor în acest caz le trezește bănuieli.

În aprilie curent, Chiril Lucinschi a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare. El se va afla în libertate până la pronunțarea unei decizii definitive. Potrivit sentinței, fostul deputat urmează să plătească și o amendă de 27 de mii 500 de lei.

Totodată, au fost confiscate şi trecute în proprietatea statului mai multe bunuri, care îi aparțin lui Lucinschi. Acestea ar constitui contravaloarea a 440 de mii de dolari și 278 de mii de euro, pe care fostul deputat i-ar fi spălat.

Amintim că Chiril Lucinschi a fost reținut de CNA în ziua de 25 mai trecut drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Fostul deputat respinge acuzațiile și afirmă că dosarul a fost intentat din cauza activității sale politice.