Potrivit lui Pavel Postica, două secții de votare s-au deschis mai devreme de ora 07.00, iar cinci și-au început activitatea câteva minute mai târziu. În cazul a cinci secții de votare observatorii au depistat că le-au fost repartizate mai mult de cinci mii de buletine de vot, contrar regulamentului.

Patru secții de votare au pe listele electorale de bază mai mult de trei mii de alegători. La o secție de votare unui alegător i s-a permis să voteze fără de fișa de însoțire.

Șeful Misiunii mai spune că au fost atestate două cazuri de prezență a persoanelor neautorizate în interiorul secțiilor de votare, dar și în preajma acestora. Acestea se prezintă ca fiind observatori, dar nu au legitimații.

Simpatizanții unui partid politic au încercat să facă agitație electorală în favoarea unui concurent. Deși li s-a cerut să părăsească secția de votare, aceștia nu s-au conformat cerințelor. Deficiențe în funcționarea registrului electronic al alegătorilor au fost înregistrate în două cazuri.

La două secții de votare doi alegători nu s-au regăsit în lista electoală de bază, iar la o altă secție de votare în listă era prezentă o persoană decedată. O persoană care s-a prezent asistent social a adus la o secție de votare 12 cereri privind votarea la locul aflării, iar la o altă secție de votare o persoană a adus două cereri în numele a doi locuitori ai capitalei care, la fel, au solicitat urna mobilă.