image
Sursa foto: Facebook

Ghinion în prima instanță pentru fiica procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a respins cererea Cristinei Stoianoglo, fiica procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, privind anularea sechestrului impus de procurori pe imobilul care-i aparține. Examinarea cauzei a fost reluată după o pauză de trei luni, iar decizia a fost pronunțată de judecătorul Ciprian Valah, în data de 3 martie.

Cristina Stoianoglo, fiica procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, a depus o plângere în instanţa civilă împotriva Procuraturii Anticorupţie, la sfârșitul lunii septembrie 2022. Sechestrul pe imobil a fost aplicat în dosarul penal care i-a fost intentat lui Alexandr Stoianoglo pentru îmbogăţire ilicită. Este vorba despre un apartament cu suprafaţa de 135 de metri pătrați, cumpărat în 2015 și înregistrat pe numele fiicei mai mari a procurorului general suspendat, notează Anticorupție.md.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada achiziționării bunului, Cristina Stoianoglo era studentă şi avea 19 ani, astfel nu ar fi avut mijloace proprii ca să-şi procure locuinţa caare ar valora pe piața imobiliară peste un milion de lei. Totodată, acuzatorii declară că, în anul în care a fost procurat apartamentul, Alexandr Stoianoglo era deputat în Parlament, iar veniturile declarate ar fi fost insuficiente pentru o astfel de achiziție. Procurorul general suspendat pledează nevinovat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: