image
Sursa foto: Profimedia

FIFA a reacționat, după scandalul de rasism din Serie A. ”Trebuie să implementăm o nouă regulă”

Sâmbătă seara, AC Milan s-a impus cu scorul de 3-2 pe terenul celor de la Udinese, într-un meci din etapa cu numărul 21 din Serie A.

Partida dintre cele două formații a fost umbrită însă de un moment petrecut în prima repriză. În minutul 34, Mike Maignan a decis să părăsească gazonul, din cauza unor insulte rasiste.

Gianni Infantino, președintele FIFA, a emis un comunicat de presă prin care a transmis că ar trebui luate măsuri mai dure în aceste cazuri. Oficialul chiar a spus că o nouă regulă ar putea fi impusă în fotbal.

Astfel, în cazul în care suporterii unei formații au scandat insulte rasiste, echipa va pierde meciul respectiv.

„Evenimentele care au avut loc sâmbătă la Udinese și Sheffield sunt total detestabile și complet inacceptabile. Nu există loc pentru rasism sau orice formă de discriminare atât în fotbal, cât și în societate.

Jucătorii afectați de evenimentele de sâmbătă au sprijinul meu necondiționat. Avem nevoie de TOATE părțile implicate să ia măsuri. Totul începe cu educația din școli, astfel încât generațiile viitoare să înțeleagă că acest lucru nu face parte din fotbal sau din societate.

”Pe lângă procesul în trei etape (meci oprit, meci reluat, meci abandonat), trebuie să implementăm o regulă ca echipa a cărei fani au scandat insulte rasiale și au determinat abandonarea meciului să piardă partida.

De asemenea, este nevoie să fie date interdicții pe stadion în întreaga lume. FIFA dă dovadă de solidaritate deplină față de victimele rasismului și ale oricărei forme de discriminare. Nu rasismului! Nu oricărei forme de discriminare!”, a transmis Gianni Infantino.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: