image
Sursa foto: Profimedia

Jose Mourinho, ”pe făraș” la AS Roma! Ce antrenor surpriză este așteptat pe Olimpico

AS Roma nu are parte de un start tocmai bun în acest sezon.

Echipa din capitala Italiei, pregătită de Jose Mourinho (60 de ani), se află pe locul 13-lea (din 20) în clasamentul din Serie A, cu 8 puncte acumulate după primele 7 runde. Astfel, ”Capitolinii” au înregistrat trei victorii (7-0 cu Empoli, 2-0 cu Frosinone și 2-1 cu Sheriff Tiraspol), două rezultate de egalitate (2-2 cu Salernitana și 1-1 cu Torino) și 3 înfrângeri (1-2 cu Verona, 1-2 cu AC Milan și 1-4 cu Genoa).

Potrivit celor de la SportMediaSet, oficialii celor de la AS Roma iau în considerare să-l demită pe Jose Mourinho din cauza rezultatelor modeste înregistrate în acest start de sezon. Sursa citată anterior scrie că în pole-position pentru a prelua banca tehnică a formației din capitala Italiei este Antonio Conte (54 de ani), tehnician care în acest moment este liber de contract după ce a plecat la sfârșitul lunii martie de la Tottenham.

Antonio Conte nu este străin de ceea ce înseamnă fotbalul din ”Cizmă”. Acesta a mai antrenat în mai multe rânduri formații din fotbalul italian, precum Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus și Inter.

Cele mai multe meciuri le-a strâns pe banca tehnică a celor de la Juventus (129 de partide). De altfel, alături de ”bianconeri”, Conte a reușit 3 titluri de campioană în Serie A și două Supercupe ale Italiei.

Jose Mourinho a fost numit antrenor principal la AS Roma pe data de 1 iulie 2021. De atunci, tehnicianul lusitan a adunat 117 de prezențe pe banca tehnică a ”Capitolinilor” și a obținut 57 de victorii, 26 de egaluri și 34 de înfrângeri. De asemenea, ”The Special One” a obținut 1,68 de puncte per meci, potrivit celor de la Transfermarkt.

În sezonul trecut, Roma s-a clasat pe locul al 6-lea în Serie A și s-a calificat în finala Europa League, pe care ”Capitolinii” au pierdut-o la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-1 d.l.p) în fața Sevillei.

În cariera sa, Mourinho le-a mai antrenat pe Benfica, Leiria, Porto, Chelsea, Inter Milano, Real Madrid, Manchester United și Tottenham.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: