Potrivit acestuia, este posibil ca să fie cumpărat și teritoriul cinematografului Patria pentru ca proiectul să fie realizat.

„În orice caz cinematograful va rămâne. Acest proiect va fi pentru oraș și mă voi mândri cu el”, a dat asigurări omul de afaceri, adăugând că costul preliminar al proiectului este de 12 milioane de euro.

Precizăm că Curtea de Apel a decis că „Regata Imobiliare”, succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL, poate privatiza terenul unde în prezent se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Judecătorii au respins cererile Consiliului municipal Chișinău și ale Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, care cereau interzicerea construcției. Potrivit ”Ziarului de Gardă”, Regata Imobiliare SRL este companie succesoare în drepturi procedurale a firmei „Finpar Invest”, companie controlată de familia președintelui PD, Vladimir Plahotniuc. Potrivit Curții de Apel, compania poate construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și are dreptul de a privatiza terenul aferent cafenelei ”Guguță”. De asemenea, instanța a admis cererea de apel înaintată de Regata Imobiliare și a anulat sintagma „fără drepturi de privatizare” al Consiliului municipal Chișinău din 23 decembrie 2014. Astfel, în partea admiterii pretențiilor reclamantului, hotărârea primei instanțe se menține fără modificări. Decizia a fost luată de către judecătorii Lidia Bulgac, Silvia Gârbu și Grigore Dașchevici. Acesta este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni de la data comunicării deciziei integrale. Solicitat pentru o reacție, serviciul de presă al Primăriei ne-a comunicat că juristul responsabil de acest dosar, Tudor Tofan, este în vacanță, însă când va reveni, va ataca cu recurs la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel. Decizia acesteia din urmă este criticată de către primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase.

Tranzacția, prin care „Regata Imobiliare” a devenit proprietară, a avut loc în luna iunie 2017, la doar două săptămâni după ce Curtea Supremă de Justiție a trimis la rejudecare dosarul, prin care „Finpar Invest” cerea permisiunea de a construi un hotel în Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfânt”. Anul trecut, judecătorii CSJ au casat decizia Curţii de Apel Chişinău, prin care a fost interzisă ridicarea unui hotel cu 13 etaje lângă Parlament şi au trimis dosarul spre rejudecare. Anterior, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia fostei Judecătorii a sectorului Centru, care i-a permis firmei să construiască imobilul în locul cafenelei. Astfel, a rămas în vigoare hotărârea Consiliului municipal Chişinău, care a interzis privatizarea terenului. Nemulţumiţi, reprezentanţii companiei ”Finpar Invest” au atacat decizia la Curtea Supremă de Justiţie.

Tot anul trecut, „Finpar Invest” a vândut cafeneaua „Guguță” firmei „Regata Imobiliare” SRL, care aparține unei alte firme, „Biotehnos” SRL, fondată de către omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, noul președinte al Federației de Tenis din Republica Moldova. El a fost ales pe 28 mai. „Regata Imobiliare” este și proprietara a două terenuri în sectorul Ciocana, pe care urmează a fi construită o zonă comercială, care va găzdui inclusiv magazinul Kaufland. Imobilul în care s-a aflat cafeneaua "Guguţă" are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului municipal Chişinău. în 2009, în urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, localul a intrat în posesia firmei "Finpar Invest".

imobilimobil