image
Sursa foto: gov.md

CSE împuternicește Poliția de Frontieră să decidă relaxarea condițiilor de acces pe Aeroportul Internațional Chișinău

Comisia pentru Situații Excepționale a relaxat restricțiile privind accesul însoțitorilor în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Doar în cazul apariției unui risc în adresa securității naționale, Poliția de Frontieră va putea emite măsuri de restricționare a intrării în edificiu.

Decizia a fost aprobată în ședința de astăzi a Comisie pentru Situații Excepționale.

Potrivit Guvernului, Poliția de Frontieră va putea emite măsuri de restricționare a intrării în edificiu doar în cazul apariției unui risc în adresa securității naționale. Noul mecanism, care substituie restricțiile instituite anterior de CSE, prin care accesul în terminalul Aeroportului era doar pentru pasageri și personalul aflat în exercițiul funcției, a fost aprobat de membrii CSE, în cadrul ședinței de astăzi, 19 aprilie.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, măsurile restrictive ce vizează accesul în terminal vor putea fi instituite temporal de către IGPF, urmare a recomandărilor și constatărilor Grupului de management al riscului care vor fi întemeiate reieșind din riscurile efective în adresa securității cetățenilor.

„În baza constatărilor și recomandărilor Grupului de management al riscului, instituit în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău de către Autoritatea Aeronautică Civilă, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră poate dispune interzicerea accesului în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, membrilor echipajelor și angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează sau ale căror atribuții funcționale implică activități în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău”, se arată în decizia CSE, fără a fi precizate, însă, criteriile pentru permiterea accesului populației în aerogară.

Dispoziția CSE poate fi consultată la următorul link: https://bit.ly/40hctBr

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: