image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu s-a întâlnit la Congaz cu antreprenoarele din Găgăuzia // VIDEO

Astăzi, la Congaz, Președinta Maia Sandu a avut o discuție foarte caldă cu peste 50 de femei de afaceri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Femeile prezente la întâlnire, prin afacerile pe care le conduc, asigură locuri de muncă pentru oamenii din regiune, susțin alți mici producători de aici și, astfel, contribuie la dezvoltarea economică a țării.

„Antreprenoarele mi-au povestit despre cum și-au dezvoltat afacerile, ce bunuri produc și ce servicii prestează, cum le promovează. Mi-au vorbit și despre problemele cu care se confruntă. Am discutat și despre situația din țară, despre potențialul de dezvoltare economică și despre programele prin care statul susține afacerile locale, inclusiv pe cele care promovează turismul local”, a spus Președinta.

De asemenea, pe lângă afacerile pe care le dezvoltă, aceste femei sunt active civic, se implică în soluționarea problemelor sociale și participă la promovarea diversității etnice și culturale din regiune.

„Am apreciat interesul interlocutoarelor mele pentru programele de studiere a limbii române și am discutat despre ce putem face mai bine pentru ca oamenii din aceste regiuni să-și cunoască limba maternă - găgăuza și bulgara. Doar prin bună înțelegere, respect reciproc și efort comun putem construi o țară europeană care să fie o casă bună pentru toți cetățenii săi”, a conchis șefa statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: