image
Sursa foto: facebook.com

O delegaţie vest-africană s-a deplasat la Niamey, în încercarea unei medieri cu militarii care au preluat puterea în Niger

O delegaţie vest-africană s-a deplasat sâmbătă la Niamey, în încercarea unei noi medieri diplomatice cu militarii care au preluat puterea în Niger, anunţă surse apropiate noului regim militar, forţei ECOWAS şi preşedintelui înlăturat Mohamed Bazoum, informează AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

Avionul a aterizat în jurul orelor locale 13:00 (12:00 GMT), având la bord o delegaţie de emisari din partea Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), la o zi după anunţul făcut de această organizaţie regională care s-a declarat gata să se angajeze într-o intervenţie armată pentru a restabili ordinea constituţională în Niger.

Delegaţia este condusă de fostul preşedinte nigerian Abdulsalami Abubakar, potrivit celulei de comunicare a Consiliului Naţional pentru Salvgardarea Patriei (CNSP), care a preluat puterea în urma loviturii de stat din 26 iulie.

Abubakar s-a mai deplasat la Niamey în numele ECOWAS pe 3 august, însă nu a avut întrevederi nici cu noul lider al Nigerului, generalul Abdourahmane Tiani, nici cu preşedintele înlăturat.

Potrivit unei surse apropiate de ECOWAS, actuala delegaţie doreşte să transmită "un mesaj de fermitate" militarilor la Niamey şi să-l poată întâlni pe preşedintele Bazoum, în continuare ţinut prizonier.

Noutăţile partenerilor

comentarii: