image
Sursa foto: Getty Images

Se retrage "cel mai mare luptător din istoria UFC"! Anderson Silva, ultima apariție în ring din carieră

Anul retragerilor marilor campioni din UFC! După Conor McGregor și Khabib Nurmagomedov, a venit rândul lui Anderson Silva (45 de ani) să spună adio circuitului.

Fanii UFC au primit o nouă veste proastă. După retragerile lui Conor McGregor și Khabib Nurmagomedov din acest an, legenda Anderson Silva a anunțat că lupta cu Uriah Hall, de la UFC Las Vegas 12, programată sâmbătă, va fi ultima din cariera sa. De 11 ori campion mondial, brazilianul, ajuns la 45 de ani, și-a cucerit suporterii prin stilul său aparte în cei 23 de ani la profesioniști.

Ultimii ani ai carierei lui Anderson Silva au fost dificili pentru campionul brazilian. A câștigat o singură dispută din ultimele opt și a trecut printr-o suspendare drastică după ce a fost testat pozitiv la controalele antidoping. Cu toate acestea, "Spider Man" vrea să-și ia adio de la UFC cu o victorie în fața lui Uriah Hall. La gala din Las Vegas, Silva va urca pentru a 46-a și ultima oară în ring.

În urmă cu câteva luni, McGregor a declarat că Anderson Silva este cel mai mare luptător din istoria UFC: "Varietatea sa la finalizare, plus că a fost campion mondial la două categorii, îl face pe Anderson Silva, pentru mine, numărul unu și cel mai mare din toate timpurile", a spus irlandezul.

Anunțul lui Anderson Silva vine la doar câteva zile după retragerea lui Khabib Nurmagomedov. După victoria obținută în fața lui Justin Gaethje la gala UFC 254, rusul a spus că nu va mai lupta niciodată fără tatăl său, care a murit în luna iulie după ce a fost infectat cu COVID-19. Khabib s-a retras cu un record impresionat, 29 de victorii și zero înfrângeri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: