image
Sursa foto: Instagram

Erling Haaland e noul "rege" din Premier League! Recordul doborât de starul lui Manchester City

Erling Haaland (22 de ani), atacantul celor de la Manchester City, a scris istorie, după ce a marcat pentru ”Cetățeni” în duelul cu West Ham, scor 3-0, într-un meci restant din etapa a 28-a din Premier League.

În meciul cu West Ham, Erling Haaland a reușit golul cu numărul 51 pentru Manchester City, în toate competițiile.

Haaland a marcat golul de 2-0 al celor de la Manchester City, în minutul 70, cu o ”scăriță”, din assistul lui Jack Grealish.

Pentru norvegian a fost a 35-a reușită a sezonului din Premier League. Golul din meciul cu West Ham are o însemnătate specială pentru Haaland, care tocmai a devenit cel mai bun marcator într-un sezon din primul eșalon fotbalistic din Anglia.

Haaland a ajuns la 35 de goluri reușite într-o singură ediție de Premier League și i-a depășit pe Andrew Cole și Alan Shearer, care au marcat câte 34 de goluri în sezoanele 1993/1994 și 1994/1995.

Performanța atacantului de la Manchester City este cu atât mai impresionantă cu cât ceilalți doi au marcat cele 34 de goluri în momentul în care în Premier League se jucau 42 de meciuri (38 în prezent).

Mohamed Salah completează topul celor mai buni marcatori din fotbalul englez, cu 32 de reușite într-un sezon.

Rămâne de văzut cu câte reușite va încheia Erling Haaland sezonul din Premier League, având în vedere că formația sa mai are de disputat încă cinci meciuri din actuala ediție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: