image
Sursa foto: Profimedia

Jose Mourinho a refuzat în trecut să fie selecționerul Angliei. Soția l-a făcut să se răzgândească

Jose Mourinho (59 de ani) a fost ofertat în 2007 să preia naționala Angliei și chiar a spus ”da” în prima fază. Antrenorul a dezvăluit că s-a răzgândit mai apoi după ce a vorbit cu soția sa, Matilde Faria.

”Soția mea mi-a spus să nu accept propunerea și a avut dreptate. A fost decizia corectă. Nu puteam să aștept doi ani pentru a lua parte la o competiție importantă. Nu puteam să petrec doi ani în timp ce jucam împotriva Kazahstanului și a celor din San Marino”, a explicat Mourinho, în The Guardian.

În acel an, portughezul a acceptat oferta celor de la Inter Milano, cu care a cucerit mai apoi Champions League, două trofee consecutive de Il Scudetto și o Cupă a Italiei în doar două sezoane (2008-2010).

Aflat din toamna anului 2016 pe banca primei reprezentative a Angliei, Gareth Southgate (52 de ani) are un viitor incert în momentul de față, după eliminarea de la Mondial.

Southgate mai are contract cu Federația Engleză de Fotbal până la finalul anului 2024, însă cele două părți vor discuta despre viitorul tehnicianului în perioada următoare. Între timp, jurnaliștii britanici au publicat o listă scurtă cu antrenorii care pot prelua reprezentativa Albionului în perioada următoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: