image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Se judecă de șase ani în prima instanță după un accident tragic în care și-au pierdut fiul

Soții Borș și-au pierdut fiul mai mare, un băiat de 15 ani, într-un accident rutier. Tragedia a avut loc în 2018, dar dosarul este examinat încă în prima instanță și o finalitate nu se întrezărește. Recent, soții Borș au aflat cu stupoare că instanța a numit o a treia expertiză judiciară în acest caz.

Teribilul accident a avut loc la sfârșitul lunii august 2018, lângă satul Băcioi. Urmărirea penală a durat trei ani, spune Sergiu Borș. Au fost audiați martori și au fost dispuse mai mult expertizeze judiciare. La penultima ședință, avocatul inculpatului a cerut instanței efectuarea unei alte expertize, a treia la număr. „Este o tergiversare clară”, spune Sergiu Borș.

„Avocații inculpatului dau date eronate și greșite, iar judecătoarea le acceptă. Deja a dat curs la a treia expertiză. Se face pentru a tergiversa cazul și nu duce la nimic bun. Sunt date eronate și greșite doar pentru ca să nu ajungem la o realitate corectă" , relevă Sergiu Borș.

Avocatul părții vătămate nu vede necesitatea numirii altei expertize tehnice, efectuate de aceiași experți.

Ala Raevschi, avocat: "Și pentru mine este o enigmă. Adică fiind elucidate toate întrebările, mai mult de 60 la număr, fiind expuse mai multe opinii, ca să mai avem o expertiză a treia la număr."

Nu vede necesitatea unei alte expertize tehnice nici procurorul de caz Veaceslav Balan.

„Eu am fost împotriva numirii a celei de a treia expertize, dat fiind faptul că sunt deja probe care demonstrează vinovăția inculpatului. Însă instanța a procedat așa pentru că legislația îi permite."

Judecătoarea Vasilisa Munteanu invocă lipsa grefierului, care a îngreunat examinarea dosarului. Vasilisa Munteanu nu a vrut să comenteze situația cu expertiza.

Șoferul Alexandru Stepanciuc este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Ce spune Stepanciuc și ce argumente are avocatul acestuia, și cine este solidar cu familia Borș, aflați duminică, la emisiunea „Patrula”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: