image
Sursa foto: 24tv.ua

Fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin recunoaște că a luptat sub drapelul Wagner în Ucraina

Fiul purtătorului de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu publicat sâmbătă, că a servit în Ucraina sub un nume fals ca artilerist în cadrul forței de mercenari Wagner.

Nikolai Peskov, fiul în vârstă de 33 de ani al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru ziarul Komsomolskaia Pravda că a servit în Ucraina, un exemplu rar și public al fiului unui oficial rus de rang înalt care a luptat în război.

„A fost la inițiativa mea. Am considerat că este datoria mea”, a declarat Peskov, al cărui tată este purtătorul de cuvânt al lui Putin din 2008.

El a precizat că și-a îndeplinit contractul pentru puțin mai puțin de jumătate de an sub un nume fals pentru a-și ascunde adevărata identitate. El a primit o medalie pentru curaj, a precizat publicația rusă.

Întrebat despre părerea tatălui său cu privire la serviciul său, Nikolai a spus: „Este mândru de mine, cred. Tatăl meu mi-a spus că am luat decizia corectă”.

Fondatorul lui Wagner, Evgheni Prigozhin, a declarat că Dmitri Peskov l-a abordat și i-a cerut să îl ia pe fiul său ca artilerist.

„Dintre toți cunoscuții mei, doar o singură persoană, Dmitri Sergheievici Peskov, care la un moment dat avea reputația de a fi un liberal absolut, și-a trimis fiul. A venit la mine și mi-a spus: „Ia-l ca simplu artilerist””, a declarat Prigozhin într-un videoclip postat pe Telegram.

Nikolai Peskov s-a născut în 1990 și a trăit în Marea Britanie în deceniul care a urmat căderii Uniunii Sovietice în 1991, potrivit ziarului Kommersant. El s-a întors apoi în Rusia și a servit în cadrul forțelor de rachete strategice între 2010 și 2012.

În 2022, un asociat al politicianului de opoziție încarcerat Alexei Navalny, care pretindea că este un oficial militar rus, l-a sunat pe Peskov junior și i-a cerut să se prezinte la un birou de redacție. Peskov i-a spus că nu se va duce nicăieri și că va rezolva situația la un alt nivel, potrivit unei înregistrări a convorbirii postate online, scrie Mediafax.

Dmitri Peskov, care a lucrat în Ministerul de Externe de la Moscova și din străinătate înainte de a deveni purtător de cuvânt al Kremlinului, a fost sancționat de Statele Unite la scurt timp după război, împreună cu soția sa și cei doi copii adulți, Nikolai și Elizaveta, potrivit Trezoreriei americane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: