image
Sursa foto: Profimedia

Un nou contract pentru Jurgen Klopp. Unde este așteptat antrenorul lui Liverpool

Jurgen Klopp (56 de ani), antrenorul lui Liverpool din octombrie 2015, a anunțat că va pleca de pe banca ”Cormoranilor” la finalul acestui sezon.

Antrenorul german a motivat că are nevoie de o pauză și că își va lua un an sabatic. Astfel, Klopp nu va antrena nicio formaţie în stagiunea următoare.

Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei, mai are contract cu Federația de Fotbal din Germania (DFB) până la finalul EURO 2024 și încă nu a luat o decizie privind viitorul său. În acest context, Federația ia în calcul mai multe variante.

Una dintre acestea este chiar Jurgen Klopp. Totuși, DFB consideră că îi poate îndeplini dorința antrenorului de a avea un an sabatic și are un plan în acest sens, potrivit Mirror.

Federația vrea să îi ofere lui Sandro Wagner, secundul lui Nagelsmann, postul de selecționer timp de un an, iar Klopp să îi ia locul în anul 2025 pentru a pregăti naționala Germaniei pentru Cupa Mondială din 2026.

Jurgen Klopp a recunoscut înainte să anunțe că va renunța la postul de antrenor al lui Liverpool că ar fi onorat să devină antrenorul echipei naționale a Germaniei.

”Ar fi o onoare să fiu selecționer, nu există nicio îndoială. Obstacolul din fața acestui lucru este loialitatea mea. Nu pot să o părăsesc acum pe Liverpool și să preiau naționala Germaniei pentru o perioadă scurtă.

Nu merge așa și nici măcar nu există o ofertă în acest sens. Dacă voi face asta la un moment dat, va trebui să fiu liber de contract. Acum nu sunt și am o responsabilitate față de acest club”, a spus Jurgen Klopp, la jumătatea anului 2023, conform The Athletic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: