image
Sursa foto: Profimedia

Un medic din Ungheni, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis

Un șef al Unității de Primiri Urgențe din raionul Ungheni a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare condiționată pe o perioadă de probă de 3 ani, după ce a stabilit un diagnostic greșit unui pacient, iar acesta a murit.

Potrivit Procuraturii Generale, medicul, pe 9 noiembrie 2018, aflându-se în serviciul de gardă, nu a apreciat severitatea stării clinice a unui pacient, care s-a adresat la Unitatea de Primiri Urgențe aproximativ la ora 21:00.

„Acesta nu a stabilit diagnosticul clinic definitiv, nu a alcătuit şi îndeplinit un plan de examinare şi tratament corespunzător şi l-a plasat pe acesta în secția Psihonarcologie din cadrul IMSP SR Ungheni, unde nu a fost supravegheat în dinamică. Prin urmare, la 10 noiembrie 2018, ora 00:45 pacientul a decedat în rezultatul unui stop cardiac, cauzat de cardiomiopatie (toxică), pe fundalul stării de ebrietate alcoolică avansată”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 346 860 de lei.

Inculpatul a pledat nevinovat. Până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare, acesta are interdicție de a părăsi țara.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: