image
Sursa foto: Profimedia

Bayern Munchen a luat decizia finală în privința lui Manuel Neuer

Bayern Munchen a anunţat că doreşte să-i ofere un nou contract lui Manuel Neuer, care a revenit în competiţie la sfârşitul săptămânii trecute, după o lungă perioadă de indisponibilitate.

Neuer, în vârstă de 37 de ani, a suferit o fractură de picior în vacanţă la schi în decembrie 2022, după eliminarea Germaniei în prima fază a Cupei Mondiale din Qatar, iar de atunci nu a mai disputat niciun meci oficial până la victoria categorică obţinută sâmbătă de Bayern în meciul cu SV Darmstadt (scor 8-0).

Actualul său contract urmează să expire la finalul sezonului, însă Jan-Christian Dressen, directorul general al clubului bavarez, a anunţat că doreşte ca Neuer să-şi continue aventura pe Allianz Arena.

"El a disputat acum un meci. Cred că ar trebui să-l lăsăm să joace, iar apoi ne vom aşeza la masă, la momentul potrivit. Lui Manu îi datorăm mult. El face parte din ADN-ul lui Bayern. Dacă revine într-o manieră potrivită, de ce să nu continuăm călătoria împreună?", a spus Dressen.

Oficialul german a anunţat totodată că Bayern ar dori ca mijlocaşul Jamal Musiala să rămână la clubul munchenez până la finalul carierei. În vârstă de 20 de ani, Musiala este unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului german, iar contractul său cu campioana en titre expiră în 2026. Musiala a atras însă atenţia marilor cluburi europene, iar actuala sa echipă se teme să nu-l piardă.

"Jamal este deja un fotbalist fantastic astăzi. El are calităţi incredibile, cu atât de mult potenţial de îmbunătăţire şi am face bine să-l ţinem alături de noi cât mai mult timp posibil", a spus Dressen.

Declaraţia acestuia este în aceeaşi linie cu cea a preşedintelui clubului Bayern, Herbert Hainer, care a afirmat într-un interviu acordat ziarului Abendzeitung: "Jamal are contract cu noi până în 2026 şi ştie că toate uşile îi sunt deschise aici. Mi-ar plăcea să-l avem alături de noi pentru foarte mult timp. Niciuna dintre părţi nu se grăbeşte".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: