image
Sursa foto: Privesc.eu

FOTO: Orășelul European își așteaptă vizitatorii în centrul capitalei

Orășelul European, amenajat la inițiativa Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a fost deschis oficial în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Astăzi și mâine vizitatorii sunt așteptați pentru a se bucura de cultura și bucătăria europeană prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere.

Organizatorii au pregătit pentru vizitatori o serie de activități culturale cu specific european, pentru copii – diferite concursuri, spectacole de muzică clasică și jazz, o școală de limbi europene etc.

În cadrul ceremoniei de deschidere, șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a menționat că Uniunea Europeană înseamnă pace și prosperitate, iar statele membre ale UE vor să ajute la îmbunătățirea condițiilor de viață ale moldovenilor.

În parc a fost instalată și o scenă în care vor urca colective artistice din țară. Deseară, în aici va putea fi urmărită finala Eurovision, iar mâine, de la ora 13.00, Orășelul European găzduiește Festivalul de Film și Cultură Europeană.

Mai exact, vor fi ecranizate filme europene, spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către Filarmonica Națională „Serghei Luncheivici” , formația Funcoolio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: