image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Țâcu: Demisia ministrului de Interne ar fi un semnal clar; Guvernarea și-ar fi asumat transformarea paradigmei de securitate

Demisia ministrului de Interne după atacul de la Aeroport ar fi fost un semnal clar și guvernarea și-ar fi asumat responsabilitatea pentru transformarea paradigmei de securitate a Republicii Moldova, consideră istoricul Octavian Țâcu.

„Regret foarte mult că actuala guvernare nu și-a asumat plenar ceea ce s-a întâmplat la Aeroport. Asta ar fi trebuit să însemne demisia ministrului de Interne. Demisia ar fi fost un semnal clar și guvernarea și-ar fi asumat responsabilitatea pentru transformarea paradigmei de securitate a RM, în ceea ce ține de Aeroport, dar și în alte domenii. Poliția e în subordinea MAI, ca și Poliția de Frontieră. Am avut demisie la Ministerul Mediului, sunt lucruri și mai mărunte pentru care trebuie să existe demisii. Este o chestiune care văd că se repetă. O spun cu toată seriozitatea, doamna președintă Maia Sandu nu și-a asumat până la capăt rolul de președinte al RM, nu de lider de al PAS. Așa ar fi trebuit să se întâmple cu demisia lui Spânu când a negociat cu Gazprom și cu demisia lui Litvinenco pentru prăbușirea reformării sistemului de justiție”, a declarat Octavian Țâcu la Cabinetul din Umbră.

Precizăm că premierul Dorin Recean a declarat că decizii privind eventualele demisii, urmare a incidentului de pe Aeroport, vor fi luate după ce autoritățile responsabile vor prezenta primul raport detaliat privind atacul armat, dar și după finalizarea dosarului pornit de Procuratura Generală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: