image
Sursa foto: Profimedia

Câți bani îi va plăti Tottenham lui Antonio Conte drept compensații. S-a îmbogățit din demiteri

Antonio Conte (53 de ani) va fi demis de la Tottenham în aceste zile, însă nu va părăsi clubul cu mâna goală. Antrenorul ar urma să primească o sumă compensatorie foarte mare.

Potrivit publicației 90min, italianul se va alege cu 17 milioane de euro. Suma reprezintă salariul pe un an întreg pe care Conte îl încasează la Spurs.

Conte a preluat-o în urmă cu 16 luni pe Tottenham, ocupanta locului al patrulea în Premier League, însă recentele eliminări din Cupa Angliei şi din Liga Campionilor i-au fost fatale tehnicianului italian.

În plus, picătura care a umplut paharul a fost și o declarație a lui Conte, care și-a certat jucătorii. Conducătorii clubului londonezi au fost nemulţumiţi şi de remiza înregistrată sâmbătă de Spurs în faţa lui Southampton (3-3), ocupanta ultimului loc în clasament.

Antrenorul italian a lansat după acest meci o tiradă furioasă împotriva propriilor jucători, pe care i-a catalogat drept "egoişti", care "nu vor să joace pentru ceva important", acesta fiind în opinia sa motivul pentru care Tottenham nu a mai câştigat niciun trofeu din 2008.

Ziarul The Telegraph scrie că Tottenham va oficializa plecarea lui Antonio Conte în cursul acestei săptămâni, conducerea echipei urmând să fie încredinţată până la finalul sezonului lui Ryan Mason, fost jucător al clubului londonez.

Ryan Mason a mai fost interimar la Tottenham, în urmă cu doi ani, după despărțirea de Jose Mourinho.

Antonio Conte este antrenorul care a primit cei mai mulți bani drept compensații după ce a fost demis, din istoria Premier League. Recunoscut pentru faptul că își face contracte "beton", italianul a încasat cea mai mare sumă în 2018, când a fost demis de la Chelsea.

La acea vreme, a primit 29 de milioane de euro. Pe locul secund se află Jose Mourinho. Când a fost dat afară de la Manchester United, "The Special One" a încasat 22.3 milioane de euro. Tot el este cel care a primit și de la Chelsea o sumă enormă în 2017, adică 20.5 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: