image
Sursa foto: socialistii.md

Dodon spune când va reveni la cârma PSRM; „Mai întâi voi scăpa de dosare”

Igor Dodon spune că în ultima perioadă a primit mesaje de la membrii PSRM care și-ar dori revenirea lui la conducerea formațiunii. „Acest lucru ar putea sa se întâmple după ce voi rezolva problema dosarelor politice”, susține Dodon, adăugând că revenirea sa la partid va fi decisă în curând.

„Pe parcursul ultimelor luni am primit numeroase mesaje prin care majoritatea colegilor își doresc revenirea mea in conducerea PSRM, dar aici trebuie să menționez că acest lucru ar putea să se întâmple după ce voi rezolva problema dosarelor politice care mi-au fost intentate la comanda guvernării PAS. Nu vreau ca orice umbră de suspiciune asupra mea să cadă și asupra partidului la care țin mult. Același mesaj l-am dat și cetățenilor din raioanele republicii, cu care am discutat mult în ultimele luni. Eu sunt convins că instanțele de judecată îmi vor da dreptate în dosarele intentate de procuratură la comanda conducerii țării, iar revenirea mea la conducerea Partidului Socialiștilor o vom decide împreuna în curând ”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a anunțat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va convoca în următoarele zile Consiliul Republican și Executivul politic al partidului.

„Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM, care este un partid pe care l-am lansat încă în 2011 în formatul actual și am trecut personal prin toate etapele și greutățile în dezvoltarea lui, transformându-l în cel mai puternic partid de stânga din țara noastră”, a scris Dodon.

„Și știu că și membrii partidului gândesc așa și își doresc mult să reprezint formațiunea și mai departe”, a adăugat el.

În decembrie 2022, Dodon menționa că are trei scenarii pentru viitorul său politic. El admitea inclusiv crearea unei mișcări politice mai „pro-moldovenească”.

Dodon este acuzat de trădare de Patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: