image
Sursa foto: Profimedia

FIFA, avertisment pentru Brazilia. Echipa națională și cluburile de fotbal riscă să fie excluse din competiții

FIFA a avertizat Brazilia că ar putea suspenda prezența atât a echipei naționale, cât și a celor de club din competițiile internaționale.

Ednaldo Rodrigues, președintele Federației de Fotbal din Brazilia, a fost demis de un tribunal de la conducerea CBF. În urma acestei decizii, FIFA a reacționat pentru că forul mondial nu acceptă ca instanțele civile să intervină în deciziile federațiilor naționale.

Astfel, FIFA a anunțat printr-o scrisoare trimisă către secretarul general Alcino Reis, care a fost demis și el, că va lua sancțiuni dure în acest caz.

De asemenea, Kenny Jean-Marie, şeful asociaţiilor membre ale FIFA, şi secretarul general adjunct al CONMEBOL, Monserrat Jiménez Garcia, oficialii care au semnat scrisoare, au transmis că se poate ajunge chiar până la excluderea naționalei Selecao și echipelor de club din competițiile aflate sub patronajul forului mondial, potrivit L'Equipe.

Tribunalul de la Rio de Janeiro a luat decizia înlăturării lui Rodrigues și a tuturor celor pe care i-a numit în funcții pentru că în timpul alegerilor pentru conducerea CBF, din martie 2022, ar fi existat o serie de nereguli.

Este important de precizat că tribunalul l-a numit ca președinte interimar pe Jose Perdiz. Totuși, FIFA a precizat în scrisori anterioare către CBF că această intervenţie este considerată nejustificată.

Naționala Braziliei are deja probleme în ceea ce privește calificarea la Cupa Mondială din 2026. Selecao se află doar pe locul șase, după ce a suferit trei înfrângeri la rând, și la opt puncte față de Argentina, ocupanta primei poziții.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: