image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

MAEIE, după ce rușii l-au decapitat pe un prizonier ucrainean: „Un act barbar”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău condamnă cu fermitate actul barbar al rușilor, care a șocat întreaga lume. Mai exact, dezaprobă decapitarea de către militarii ruși a unui prizonier ucrainean, care, potrivit MAEIE, „reprezintă încă o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar”.

„Imaginile recente publicate în spațiul public despre decapitarea de către militarii ruși în Ucraina a unui prizonier ucrainean a șocat toată lumea. Condamnăm cu fermitate acest act barbar, care reprezintă încă o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar. Reiterăm că toate atrocitățile comise de Federația Rusă împotriva Ucrainei trebuie să fie investigate minuțios, iar persoanele implicate în aceste crime de război trebuie să fie trase la răspundere. Continuăm să fim solidari cu poporul ucrainean, sprijinind inițiativa creării unui tribunal special pentru crimele de agresiune împotriva Ucrainei”, este mesajul MAEIE.

Kievul a cerut o reacție de la liderii lumii, după ce pe rețelele de socializare au apărut imaginile. „Nu vom uita nimic. Și nici nu îi vom ierta pe ucigași. Responsabilitatea legală va fi pentru orice. Înfrângerea terorii este necesară", a declarat Volodimir Zelenski. Moscova se spală pe mâini, iar Uniunea Europeană promite să-i tragă la răspundere pe criminalii de război.

Vezi și: Înregistrarea video cu decapitarea: ONU se declară „oripilată”, UE va cere tragerea la răspundere a criminalilor de război
Vezi și: Crima rușilor șochează lumea

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: