image
Sursa foto: border gov.md

Cetățean ucrainean, prins cu permis de conducere fals la frontiera RM cu România

Un tânăr din Ucraina a identificat pe rețelele de socializare o persoană străină care contra sumei de 500 de dolari i-a perfectat un permis de conducere falsificat. Documentul contrafăcut a fost depistat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați, în timpul formalităților de control al trecerii frontierei de stat.

În dimineața zilei de ieri, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat o camionetă de model IVECO, înmatriculată în Bulgaria.

La volanul acesteia a fost legitimat un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani. În cadrul verificării documentelor, înmânate polițistului de frontieră, s-a observat modificări asupra fotografiei aplicate în permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Ucraina.

Ca urmare a cercetării minuțioase cu tehnica din dotare s-a constatat că datele și fotografia erau printate, deși blancul era unul original.

În fine, tânărul a recunoscut că a apelat la ajutorul unei persoane identificate pe rețelele de socializare, care a acceptat să-i perfectaze permisul pentru toate categoriile contra sumei de 500 de dolari.

Totodată, acesta a prezentat al doilea permis de conducere deținut asupra sa, însă în baza căruia nu putea conduce camioneta aflată în punctul de trecere.

Conform procedurilor legale, documentul contrafăcut a fost ridicat și transmis către expertiză, iar pe numele persoanei s-a întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracțiunii de fals în acte oficiale. Cetățeanului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, însă în calitate de pasager.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: