image
Sursa foto: Profimedia

Vine "nota de plată"! Ce au pățit persoanele acuzate că au spânzurat un manechin cu chipul lui Vinicius Jr.

Patru persoane au fost arestate în Spania, în cadrul unei anchete privind spânzurarea unui manechin, la finele lunii ianuarie, la Madrid, cu chipul lui Vinicius Junior, starul lui Real Madrid, a anunţat poliţia madrilenă.

Aceste arestări intervin la două zile după noile insulte cu caracter rasist proferate la adresa starului brazilian la un meci din campionatul Spaniei, care au generat un val de indignare în Spania şi peste hotare.

Pe 26 ianuarie, un manechin care purta tricoul lui Vinicius a fost atârnat de un pod din Madrid înaintea derby-ului cu Atletico, din sferturile de finală ale Cupei Spaniei, meci câştigat de Real cu 3-1, brazilianul marcând un gol.

Poliţia a anunţat arestarea a patru persoane în vârstă de 19, 21, 23 şi 24 de ani în legătură cu acest incident. Acestea sunt acuzate de "infracţiune motivată de ură", o categorie penală care include infracţiunile rasiste în Spania, a precizat poliţia spaniolă într-un comunicat.

Trei dintre cei arestați sunt "membri activi ai unui grup ultra de suporteri ai unui club din Madrid", a adăugat poliţia.

Imediat după incident, numele Frente Atletico, un grup ultras de extremă dreapta al clubului Atletico, a fost menţionat în legătură cu sloganul prezent deasupra manechinului: "Madrid o urăşte pe Real".

Duminică, publicul de pe stadionul Mestalla din Valencia, unde Real Madrid a pierdut la limită (0-1), l-a insultat pe Vinicius pe tot parcursul jocului. Rămân dubii cu privire la conţinutul insultelor: Carlo Ancelotti a auzit stadionul strigând ''mono'', sau ''maimuţă" în spaniolă, dar un jurnalist a precizat la conferinţa de presă susţinută de tehnicianul italian că spectatorii strigau de fapt ''tonto", care înseamnă "idiot'', fără să-l convingă însă pe antrenorul lui Real Madrid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: