image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

MAE îndeamnă moldovenii să evite deplasările în Israel, în contextul escaladării situației de securitate din zonă

În legătură cu escaladarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile neesențiale în Israel. „Securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”, precizează MAE.

Ministerul recomandă conaționalilor să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. „Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale”, afirmă MAE.

Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili, precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate și recomandă să fie menținut contactul cu ambasada din Israel.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, vă puteți adresa inclusiv la Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau la numărul +373 22 23 20 02.

De asemenea, moldovenii sunt îndemnați să contacteze și Ambasada Republicii Moldova în Israel:

Locația - Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel

+972 3-523-2000

[email protected]

israel.mfa.gov.md

Suplimentar, puteți expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

Aceste recomandări de călătorie sunt valabile până la noi informații ulterioare și pot suferi modificări pe măsură ce situația evoluează, menționează MAE.

Precizăm că, duminică, Iranul a atacat Israelul cu peste trei sute de drone și rachete. Teheranul a avertizat SUA să nu se implice în conflict, în timp ce avioane și sisteme antiaeriene americane au doborât dronele iraniene. Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, au arătat explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran erau interceptate. IDF a anunțat că a interceptat 99% dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului. Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: