image
Sursa foto: jurnal.md

Trei dintre șapte indivizi care urmau să organizeze dezordini în masă în timpul protestelor PP Șor se întorc în penitenciar

Trei dintre cei șapte indivizi care urmau să organizeze dezordini în masă în timpul unor proteste organizate de Partidul Șor la Chișinău se vor întoarce în arest în penitenciar. Este decizia judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde a avut loc astăzi prima ședință în acest dosar.

Procurorul de caz a cerut instanței prelungirea măsurii preventive în privința tuturor celor șapte inculpați. Instanța va decide asupra celorlalți patru bănuiți pe 5 iunie.

Principalul bănuit în acest dosar este un tânăr venit recent din Rusia. Andrei Baciurin ar fi persoana responsabilă de instruirea grupului pentru organizarea destabilizărilor în masă.

Avocații celorlalți inculpați spun că tinerii pledează nevinovați.

Pe 11 martie curent, 25 de persoane au fost reținute, dintre care șapte au fost plasate în arest. Potrivit poliției, persoanele urmau să formeze zece grupuri, de la cinci până la zece persoane, care să fie cazate pe mai multe adrese din Chișinău. Bărbatul venit din Federația Rusă, Andrei Baciurin, urma să meargă la fiecare adresă și să desfășoare acțiuni de instruire pentru organizarea destabilizărilor din timpul protestelor organizate de Partidul Șor. Fiecare membru al grupului urma să fie remunerat cu până la zece mii de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: