image
Sursa foto: Profimedia

A învins Argentina în primul meci de la Mondialul din Qatar, iar acum vrea să preia o națională de top din Europa

Herve Renard (54 de ani) este selecționerul Arabiei Saudite din vara anului 2019, însă antrenorul este pregătit să preia o altă națională în următoarea perioadă.

Herve Renard a ținut capul de afiș după victoria Arabiei Saudite împotriva Argentinei, scor 2-1, în prima etapă din grupele Cupei Mondiale din Qatar. În cele din urmă, saudiții au încheiat pe ultimul loc în grupă și au ratat calificarea în următoarea fază a competiției, în ciuda debutului istoric la turneul final.

La aproape o lună de la încheierea Cupei Mondiale, Renard și-a depus CV-ul pentru a deveni selecționerul Belgiei, anunță publicația Nieuwsblad. Belgienii au rămas fără antrenor după demiterea lui Roberto Martinez și le-au oferit tehnicienilor interesați șansa de a-și depune CV-ul, iar federalii ar urma să ia cea mai bună decizie în săptămânile următoare.

Pe lângă Herve Renard, belgienii au mai scris și despre Thierry Henry, respectiv Andrea Pirlo că ar putea prelua prima reprezentativă începând cu preliminariile EURO 2024.

Fotbalistul Herve Renard nu a avut o carieră impresionantă. A evoluat pe postul de fundaș central și a jucat pentru Cannes, Vallauris și SC Draguignan, formație de la care s-a retras în 1998. Cu toate acestea, ca antrenor a avut mult mai mult succes, atât pe plan sportiv, cât și financiar.

Potrivit presei internaționale, averea francezului se apropie de 125 de milioane de dolari în acest moment. Renard este într-o relație cu Viviane Dieye, nimeni alta decât fosta soție a lui Bruno Metsu, selecționerul Senegalului la CM 2002, decedat în 2013, împreună cu care are trei copii. La rândul său, Herve Renard are trei copii dintr-o relație anterioară.

Cei doi s-au cunoscut în perioada în care tehnicianul din Hexagon era selecționerul Marocului, Dieye, originară din Senegal, având o afacere în Casablanca, unde și locuiește.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: