image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, la summitul de la Granada: „Mă aflu aici pentru a reafirma locul RM în familia statelor europene”

Președinta Maia Sandu a discutat în cadrul summit-ului Comunității Politice Europene de la Granada cu presa străină. Șefa statului a vorbit despre progresele R. Moldova și amenințările ruse la adresa procesului electoral din Republica Moldova. Despre aceasta ne-a informat reporterul Jurnal TV, Dumitru Mișin, care se află la acest eveniment.

Maia Sandu a îndemnat liderii de pe continent să continue să sprijine Ucraina și pe președintele Volodimir Zelenski până la victorie în războiul pornit de Rusia.

Mă aflu aici și pentru a reafirma locul R. Moldova în familia europeană. Ne confruntăm cu încercări din partea Rusiei și a reprezentanților săi de a submina țara noastră și de a submina progresele pe care le-am făcut”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a menționat și faptul că reprezentanții Rusiei folosesc bani ilegali pentru a submina procesele democratice, și nu doar în Republica Moldova, ci și în alte state europene.

Președintele a reiterat că în aceste circumstanțe este imperios pentru Republica Moldova să devină stat membru și și-a exprimat optimismul în acest sens reieșind și din decizia Parlamentului European de a vota rezoluția prin care cere începerea negocierilor de aderare a RM la UE până la finele acestui an.

Noutăţile partenerilor

comentarii: