image
Sursa foto: wikipedia.org

Concesionarea gărilor auto, în vizorul ACUM; Deputații Slusari și Munteanu cer APP detalii despre „tranzacția obscură”

Deputații blocului ACUM Platforma DA și PAS, Alexandru Slusari și Igor Munteanu, au expediat o sesizare la Agenția Proprietății Publice prin care cer informații detaliate despre procesul de concesionare a tuturor gărilor și stațiilor auto din Republica Moldova unui antreprenor privat.

„Concesionarea gărilor auto în opinia mea este o tranzacția obscură, efectuată în detrimentul intereselor cetățenilor și a statului. Împreună cu Igor Munteanu am cerut informația exhaustivă despre toate circumstanțele concesionării”, afirmă Alexandru Slusari.

Mai exact, legislatorii au cerut informații despre situația economică a gărilor auto transmise în concensiune, precum și argumentele care au stat la baza aceste decizii, în condițiile în care mai multe dintre autogări au fost recent modernizate din contul bugetului de stat.

Deputații ACUM vor să știe dacă a existat avizul Consiliului Concurenței pentru concesionarea stațiilor auto și de ce s-a decis darea în concesiune unei singure companii înființată recent.

Igor Munteanu și Alexandru Slusari au mai solicitat detalii din contractul de concesiune, precum și consecințele rezilierii acestuia.

Amintim că Guvernul Filip a dat în concesiune pe 25 de ani toate autogările din ţară unui antreprenor privat care va investi 200 de milioane de lei în infrastructura acestora şi va vărsa alte 250 de milioane în bugetul statului.

sesizare concesiunesesizare concesiune
sesizare concesiunesesizare concesiune

Noutăţile partenerilor

comentarii: