image
Sursa foto: Profimedia

Modul în care FIFA vrea să îl omagieze pe legendarul Pele! Anunțul lui Gianni Infantino

Marele Pele s-a stins în cursul zilei de 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, iar întreaga lume a fost zguduită la aflarea veștii morții celui care a fost numit cel mai mare fotbalist din istorie.

Trupul neînsuflețit al lui Pele a fost depus luni pe stadionul lui Santos, echipă unde legendarul brazilian a evoluat.

La ceremonie a fost prezent și Gianni Infantino, președintele FIFA, care a și vorbit în fața reporterilor prezenți la evenimentul din Santos. Conducătorul forului mondial a făcut o declarație bizară în privința felului în care FIFA dorește să îi aducă un omagiu lui Pele.

Infantino a spus că va cere fiecărei țări să își numească unul dintre stadioane după legendarul fotbalist brazilian.

”Ce aș vrea să spun în acest moment este că Pele este etern. E clar că FIFA îl va omagia pe Rege așa cum merită. În acest moment, am cerut tuturor federațiilor din lume să păstreze un minut de tăcere în fiecare partidă.

Pot spune că vom cere tuturor federațiilor din lume, 211 țări, să își numească un stadion după Pele. Cred că tinerii, viitoarele generații, trebuie să știe cine a fost Pele și bucuria pe care a oferit-o lumii.

Cel mai important e că trebuie să fie un stadion unde se joacă, unde se dau goluri, ca tinerii de peste 20, 30, 50, 100 de ani, când se dau goluri pe stadionul Pele din oricare țară din lume, să întrebe cine a fost Pele. Era un jucător uriaș care ne-a emoționat”, a spus Gianni Infantino.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: