image
Sursa foto: deschide.md

Socialiștii Bolea și Suhodolski ar putea fi excluși din PSRM după ce au zburat ieri în Israel, unde se află Șor

PSRM le cere deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski să renunțe la mandatele de parlamentar, dar și să părăsească Partidul Socialiștilor. Se întâmplă după ce Bolea, Suhodolski, dar și fostul candidat la alegerile bașcanului din autonomia găgăuză, Victor Petrov, au fost surprinși pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce se îndreptau spre Tel Aviv, Israel, unde se află și fugarul Ilan Șor.

„Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski în mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului. În consecință, în privința acestora au fost inițiate mecanisme interne de sancționare și a fost oferit termen pentru revenirea colegilor în albia de activitate a partidului. Reieșind din neglijarea continuă a intereselor partinice cu desfășurarea activităților incompatibile cu viziunile și pozițiile partidului, PSRM solicită fracțiunii BCS excluderea deputaților Bolea Vasile și Suhodolski Alexandr din componența acesteia și din toate funcțiile în care aceștia au fost delegați de fracțiune”, se arată în comunicatul PSRM.

Totodată, Comitetul Executiv cere Consiliului Republican al PSRM excluderea celor doi din rândurile PSRM, iar lui Bolea și lui Suhodolski le cere să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BCS.

Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, alături de candidatul din primul tur al alegerilor din Găgăuzia, Victor Petrov, au plecat în Israel în dimineața zilei de miercuri. Potrivit informațiilor apărute în presă, Petrov a pornit din Comrat spre Chișinău, iar ajuns pe Aeroportul din capitală, a fost întâmpinat de Bolea și Suhodolski, după care au mers la controlul de pașapoarte. În jurul orei 11:00, avionul a decolat din Republica Moldova spre Israel, cu escală la Istanbul. De menționat că biletele de avion business class pentru cei trei au fost procurate din Tel Aviv, acolo unde se află și fugarul Ilan Șor.

Anterior, deputatul Vasile Bolea a fost criticat de conducerea Partidului Socialiștilor pentru că l-a susținut pe Victor Petrov la alegerile pentru funcția de guvernator al regiunii găgăuze și nu pe Grigore Uzun, susținut oficial de PSRM. La rândul său, Alexandr Suhodolski ar fi fost unul dintre cei care l-au invitat în Republica Moldova pe liderul din Tatarstan, Rustam Minihanov, căruia i-a fost interzisă intrarea în țară, fapt ce a dus la un scandal diplomatic între Chișinău și Moscova. Jurnal l-a telefonat pe Vasile Bolea pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la telefon și nici Ia mesajul expediat pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: