image
Sursa foto: Profimedia Images

De Revelion, la Institutul Mamei și Copilului au venit pe lume șase bebeluși // VIDEO

Pe unele femei noaptea dintre ani le-a prins în sala de nașteri. Ele au devenit mame și au ținut în brațe cel mai frumos cadou al vieții. În prima zi a anului, la Institutul Mamei și Copilului au venit pe lume șase copii, patru băieți și două fete. În popor se spune că pruncii născuți la trecerea dintre ani sunt foarte norocoşi.

Marina Zaharia din Călărași a adus pe lume o fetiță, care va purta numele Cataleia. Mama crede că atât numele, cât și ziua în care s-a născut îi va purta noroc.

„A fost un copil foarte așteptat. Acasă am un băiat și acum e fetiță. A venit într-o zi foarte bună, foarte deosebită, 1 ianuarie. O să o numim Cataleia. Și credem că o să-i poartă noroc, această zi 1 ianuarie 2024”, spune femeia.

Primul născut, după miezul nopții, la Institutul Mamei și Copilului, este un băiețel de aproape trei kilograme.

„În primele ore ale lui 2024, s-au născut șase copilași, toți sănătoși. Dintre care patru băieței și două fetițe. Primul a fost un băiețel de două kilograme 882 de grame. Primul copilaș care s-a născut la noi la ora unu noaptea se află la postul intensiv, dar este bine”, spune medicul obstetrician-ginecolog Kiril Grecu.

Diana Toma a adus pe lume o fetiță în noaptea dintre ani. Dacă mulți erau la masa de sărbătoare, atunci soții Toma erau în drum spre maternitate. La ora 3 și 23 de minute a apărut pe lume Lia, o fetiță perfect sănătoasă.

„Avem o fetiță. Am născut natural, foarte repede. Surprinzător, nici prin cap nu mi-a trecut că voi naște în seara de Revelion”, povestește femeia.

După miezul nopții, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, s-a născut doar o fetiță.

„În ultimele 24 de ore, în maternitate au avut loc șase nașteri. S-au născut șase copilași sănătoși, patru băieței și două fetițe. După ora 12, pe data de 1 ianuarie, a avut loc o singură naștere. S-a născut un copilaș, o fetiță sănătoasă”, menționează medicul obstetrician-ginecolog Violeta Șaptefrați.

Vladimir își aștepta soția și fiul nou-născut care urmau să fie externați. Tânărul tată a venit împreună cu părinții, care erau bucuroși că au un nepoțel.

„Am emoții de fericire, bucurie. Este cel mai frumos sentiment care poate fi. Mai frumos nu poate fi nimic. S-a născut un voinic! Anul Nou nu l-am sărbătorit. Toți am așteptat această externare. Acum plecăm acasă și vom celebra. Aceste flori sunt pentru soție. Un buchet din trandafiri albaștri, pentru că a adus pe lume un băiat”, povestește tânărul tătic.

„Contracțiile s-au început în jurul orei trei dimineața. La ora patru seara deja am devenit mămică. Copilul cântărește trei kilograme 950 și are 55 de centimetri. Sunt foarte fericită că familia mă întâlnește”, spune proaspăta mămică.

Anul trecut, de Revelion, la maternitatea Institutului Mamei și Copilului din capitală au venit pe lume o fată și patru băieți, iar la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-au născut o fată și trei băieți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: