image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Grosu: Cei de la Tiraspol vor spune cât de mult îl iubesc pe Țar și poate, pe lângă gazul gratis, ceva o să le mai pice

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, dă asigurări că nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în contextul așa zisului Congres al deputaților din regiunea transnistreană, care va avea loc miercuri, la Tiraspol.

„Nu există niciun pericol de escaladare sau destabilizare a situației. Mai curând este o campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul acestui eveniment de la Tiraspol, eveniment pus la cale de cei din stânga Nistrului și de cei de la Kremlin. Nu vedem pericole de destabilizare, urmărim foarte atent. Va fi un eveniment propagandistic în timpul căruia cei de la Tiraspol vor spune cât de mult îl iubesc pe Țar și poate, pe lângă gazul pe care-l consumă pe gratis, ceva o să le mai pice. Chemăm oamenii la calm, dacă va fi nevoie, vom interveni și vom comunica cetățenilor”, a declarat Igor Grosu la postul public de televiziune.

Precizăm că un activist din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Ghenadii Ciorba, deținut anterior de către autoritățile separatiste de la Tiraspol, a declarat că trebuie să ne așteptăm ca, după „congresul aleșilor locali de toate nivelurile”, administrația separatistă să ceară Rusiei anexarea Transnistriei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: