image
Sursa foto: Jurnal.md

A bătut până la moarte un bărbat pe o stradă din capitală: Un tânăr de 24 de ani va face 12 ani de închisoare

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a cauzat decesul unui tânăr de 29 de ani, fiind condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată pe 14 aprilie 2023 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Incidentul s-a întâmplat în septembrie 2021, pe o stradă din Chișinău.

„Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de la 12.09.2021, pe timp de seară, aflându-se pe o stradă din mun. Chişinău, acţionând cu intenţie directă, de comun cu alte trei persoane, fiind în stare de ebrietate, au iniţiat un conflict cu un bărbat de 29 de ani, căruia, după ce unul din făptași i-a aplicat două lovituri cu o bucată de lemn în regiunea capului, ceilalți i-au aplicat multiple lovituri cu mâinile şi picioarele peste diferite părți ale corpului”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Ulterior, unul din făptași i-a aplicat victimei câteva lovituri în regiunea capului cu un obiect neidentificat. Ceilalți au continuat loviturile, în timp ce victima era deja inconștientă.

În rezultat, bărbatul s-a ales cu vătămări corporale grave, iar peste 10 zile a decedat.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Ceilalți trei complici ai acestuia au fost condamnați la pedeapsa cu închisoare, prin sentințele din 20 mai 2022 și 13 septembrie 2022, pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: