image
Sursa foto: Profimedia

Doi excursioniști italieni au murit în urma unei avalanșe în Munții Alpi

Doi excursionişti italieni au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă produsă duminică în Munţii Alpi, în apropierea graniţei dintre Italia şi Elveţia. Trupurile neînsufleţite ale acestora au fost descoperite de echipele de salvatori montani.

Unul dintre cadavre a fost găsit îngropat în zăpadă, iar un altul a fost recuperat dintr-un lac. Avalanşa s-a produs la o altitudine de circa 2.200 de metri în zona Val Formazza din regiunea italiană Piemont, a precizat într-un comunicat grupul de salvatori alpini CNSAS, scrie Agerpres, cu referire la Reuters.

O echipă de salvare formată din specialişti a fost trimisă cu un elicopter la locul incidentului în ciuda vânturilor puternice din regiune după declanşarea alarmei, aproximativ la ora 11:00 GMT. Un câine dresat pentru operaţiuni de salvare a ajutat la descoperirea cadavrelor.

Victimele, care purtau rachete de zăpadă pentru a se putea deplasa mai uşor pe munte, sunt o femeie de 30 de ani şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, potrivit presei italiene. Aceştia erau originari din Lombardia, o regiune din nordul Italiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: