image
Sursa foto: Facebook/Vlad Plahotniuc

Concert cu iz electoral la Nisporeni: Conducerea PD a chefuit două zile la baștina lui Plahotniuc

Toată conducerea Partidului Democrat a chefuit două zile în orașul Nisporeni, baștina lui Vladimir Plahotnuic. Acolo s-a dat un concert prilejuit de hramul localității, în scenă fiind invitați artiști cu nume sonore de pe ambele maluri ale Prutului.

Evenimentul, organizat de fundația oligarhului, este o pomană electorală, afirmă unii comentatori politici, potrivit cărora, Plahotniuc își începe campania pentru alegerile din toamnă.

Alături de Plahotniuc au fost prezenți secretarul general al PD, Constantin Botnari, premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş, şi primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Aceștia din urmă s-au întrecut a-i mulțumi oligarhului pentru că i-a onorat cu prezența.

Evenimentul nu s-a lăsat, însă, fără incidente. Vladimir Plahotniuc a fost huiduit de către activistul civic, Victor Ulinici.

Concertul organizat de fundația lui Plahotniuc a fost susținut de către mai mulți artiști din Chișinău și București. Comentatorii politici spun că prin asemenea evenimente, Vladimir Plahotniuc își etalează ambițiile pentru alegerile din toamnă.

„În continuare politicienii noștri folosesc fundațiile de caritate ca să promoveze interesele sale politice și să facă politică. Este o formă camuflată, deghizată de corupție politică, de corupere a alegătorulu”, consideră Ștefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici şi Reforme.

„Anul acesta noi avem alegeri parlamentare și probabil domnul Plahotniuc care este din Nisporeni are de gând să-și înainteze candidatura în circumscripția Nisporeni. Acum câteva zile am fost martorii unor daruri de acest fel la hramul orașului Lozova, cârnăciori, vin. Problema e alta că investiții serioase în Nisporeni nu se prea fac. Sunt probleme de infrastructură, multe probleme la care PD nu investește, dar se limitează la concerte, la înghețată, la cârnăciori. Deci, astea-s pomeni electorale, în pragul alegerilor parlamentare, în speranța că Nisporenenii vor vota binefăcătorul”, a menționat analistul politic Alexei Tulbure.

Fundaţia şefului PD NU a emis niciun comunicat despre evenimentul de la Nisporeni. Nimeni din anturajul lui Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: