image
Sursa foto: jurnal.md

A început vacanța de toamnă a elevilor; Recomandările IGP pentru părinți și copii

Astăzi, 1 noiembrie, a început vacanța de toamnă a elevilor care durează până la 5 noiembrie, copiii urmând să se întoarcă pe băncile școlii la 6 noiembrie. Inspectoratul General de Poliție vine în acest scop cu o serie de recomandări pentru părinți și elevi, pentru a evita situațiile care ar putea pune în pericol siguranța copiilor

Recomandările IGP pentru părinți:

Nu lăsați copiii nesupravegheați. Asigurați-vă că știu adresa domiciliului și un număr de contact al părinților. Amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora. Învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră de acasă.

Recomandări pentru copii:

Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor. Nu oferiți date personale sau poze celor cu care comunicați pe Internet. Nu plecați de la domiciliu fără a înștiința părinții. Nu vă jucați pe drumurile publice. Traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

Noutăţile partenerilor

comentarii: