image
Sursa foto: Profimedia

Gareth Southgate, confirmat în funcția de selecționer al Angliei

Gareth Southgate (52 de ani) a fost confirmat pe banca tehnică a selecționatei Angliei, în ciuda parcursului dezamăgitor de la Cupa Mondială din Qatar.

Anglia a fost eliminată de Franța în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Campioana mondială en titre s-a impus cu scorul de 2-1.

În urma acestei înfrângeri, Anglia a bifat un nou record negativ în istoria Cupei Mondiale: a șaptea eliminare în faza sferturilor de finală.

S-a mai întâmplat la edițiile Cupei Mondiale din 1954, 1962, 1970, 1986, 2002 și 2006.

Duminică, Federația Engleză de Fotbal a anunțat că Gareth Southgate va rămâne selecționer până după EURO 2024.

“Suntem încântați să confirmăm că Gareth Southgate va continua ca selecționer al Angliei și va coordona campania pentru EURO 2024. Gareth și Steve Holland au avut mereu susținerea noastră totală. Pregătirile noastre pentru EURO încep acum”, a precizat Mark Bullingham, președintele Federației Engleze de Fotbal.

Anglia urmează să evolueze în preliminariile Campionatului European 2024 într-o grupă cu Italia, Ucraina, Macedonia de Nord și Malta. Primele două clasate se vor califica direct la turneul final.

Următorul meci pentru naționala Angliei este abia în luna martie 2023, în preliminariile EURO 2024, împotriva Italiei.

În mandatul lui Gareth Southgate, Anglia a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale din 2018, acolo unde a fost eliminată de Croația.

La Euro 2020, britanicii au jucat finala competiției, chiar pe Wembley, însă au pierdut, la penalty-uri, cu Italia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: